google6fa82eb1c651bb83.html
 
Bijen educatie bijeneducatie wilde bijen honing bij interactief interactie interaction design ontwerp natuureducatie dierentuin kinderboerderij imker bijenhotel insecten insectenhotel peerdrops scanographic infographic bijencaroussel caroussel niet goed met gevaren slecht bloemen insectvriendelijk

Welkom bij Peerdrops bijen educatie!

Alles over bijen!

Waarom zijn bijen zo belangrijk?

De bij is een super belangrijke diertje omdat deze heel veel doet voor de mens. 80% van het groente en fruit dat je in de supermarkt kunt vinden, hebben wij te danken aan de bij! Bijen zorgen er namelijk voor dat het stuifmeel uit de ene bloem naar de stamper van een andere bloem gebracht wordt. Zo wordt de plant 'bevrucht' en kan er groente en fruit aan groeien. 

Maar het gaat niet goed...

Het gaat helaas niet zo goed met de bijen. Steden worden  groter en ook komen er meer en meer (snel)wegen. Door al deze stenen heeft de wilde bij geen leefruimte. Gelukkig kunnen wij de bij helpen! Haal bijvoorbeeld wat tegels uit je tuin en plant er wilde bloemen voor in de plaats. En er is nog veel meer dat je kunt doen! Het begint allemaal met educatie. Leer over de bij, wat de gevaren zijn en hoe je kunt helpen. 

Interactieve en educatieve objecten over de bij

Wij hebben een aantal objecten gerealiseerd over de bij. Hieronder kun je meer lezen en zien van deze objecten. Wil jij ook een tof educatief bijenobject? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken! 

Scanographic | Bijencaroussel | Contact

Scanographic

Een scanographic is een soort  infographic die interactief kan worden gebruikt met behulp van een mobiele telefoon. De scanographic bestaat uit een speelveld van zeshoekige tegels. Op elke tegel staat een vraag / stelling over de bij die met ja of nee / waar of niet waar beantwoord kan worden. Het antwoord dat de speler kiest bepaald naar welke volgende tegel de speler gaat en welk pad hij/zij dus binnen het spel bewandeld. Er zijn meerdere mogelijke eindpunten. Op elke eindpunt staat een QR code die gescant kunnen worden, deze leiden de spelers naar de website. Hier zien zij of ze het juiste pad bewandeld hebben. Het is vervolgens ook mogelijk om door te klikken naar alle juiste antwoorden. 

Scanographic | Bijencaroussel | Contact

Bijencaroussel

Het object bestaat tot 5 driehoekige kokers die je als bezoeker kunt draaien. Elke koker bestaat uit een ander thema van de bij. Zo wordt er iets verteld over de soorten, hun eten en hun nestgedrag. 

Scanographic | Bijencaroussel | Contact

Neem contact op

Enthousiast geworden over onze bijen educatie objecten? Of benieuwd naar wat wij nog meer voor jou zouden kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op..

arrow&v

Bedankt! Wij nemen z.s.m. contact op.