google6fa82eb1c651bb83.html
 

BLOG

• OCHTENDMENS •

wanneer je lunch eigenlijk je diner is...

Pakkend begin.

Tien over half zes... Dat is wel érg vroeg. Nog 50 minuten en dan gaat de wekker. Naast me ligt Vera te slapen. Vera is 5 en als ze bij ons ligt, lijkt ze steevast over kick-boxtrainingen te dromen. In principe geen probleem, ware het niet dat ik fungeer als de zandzak. Wat overigens een akelig accurate representatie is van mijn huidige sportieve vorm, maar dat terzijde.

kwart voor zes ... Nog 45 minuten en dan gaat de wekker. Inmiddels weet ik zeker dat ik niet meer in slaap ga komen. Mijn breincarousel is al aangezet en mijn eerste geniale idee is al ontstaan. Van 0 naar 100 in 10 seconde! Wat doe ik hier nog, stil liggend, ingebakerd tussen vrouw en dochter. Je moet er uit, schrijven, tekenen, je pitch voorbereiden, anders krijg je Mark niet mee!

Tien voor zes ... Kak waar zijn mijn stiften. Pssst As (Vrouwlief), weet jij waar mijn stiften zijn? "Je stiften ... pff hoe laat is het..?" Maakt niet uit, laat maar, ik zoek ze zelf wel ga maar weer slapen. "Het is 10 voor 6?? Waarom ben je al op joh, beter ga je nog ff snoozen .." Snoozen is voor watjes en ik heb een ideetje dat ik ff moet uitwerken...

 

Kwart over zes ... Even pauze, kop koffie, slippers aan, rondje lopen. Ruikt lekker buiten zo vroeg. Lekker rustig ook nog. Heerlijk.

Half 7 ... "Heej Pap, ben je aan het doen? Ik heb honger. Mag ik een verrassingsbroodje?" Ja hoor tuurlijk popje, even dit tekeningetje afmaken. Moment.

7 uur ... "Pap, ben je bijna klaar? Ik heb nu ook dorst ..." Oh ja, sorry lief, ik kom er aan.

24-04-'17

DE TIJGERTEKENAER

... en de bijzonder lastige zebra

Lees ook de andere Peerdrops blogs!