google6fa82eb1c651bb83.html
 
BovenBanner_geel.png

Badkuip object

Hoogheemraadschap Rijnland

Hou de sloot schoon.

Een gezonde sloot herken je aan helder water. Je ziet verschillende waterplanten en vissen zoals snoek, voorn en zeelt. En er leven verschillende waterdiertjes zoals kever, wantsen, slakjes, kokerjuffers en libellenlarven. Brood, bladeren en hondenpoep zorgen voor nutriëntrijk water in de sloot. Nutri​ëntrijk betekent voedselrijk. Dat klinkt goed, maar teveel voedsel in het water is niet fijn voor sommige dieren en planten. Het water wordt er troebel van en het zuurstofgehalte in het water neemt af. Hierdoor gaat de sloot stinken en gaan vissen dood.   

Draai aan de kranen!

Weet jij hoe je kan zorgen voor een schone sloot? Beantwoord de vragen aan de achterkant en draai aan de kranen! Naast dit badkuip object met de kranen hebben we ook een ander concept gecreëerd waarbij de visual veranderde door het schuiven van hendel aan de onderkant van het bord. Uiteindelijk hebben we voor dit concept gekozen zodat we duidelijk ja/nee vragen kunnen gebruiken.

Ontwerp | Bouw | Resultaat

Rijnland gezonde sloot object

Conceptschets - Beantwoord de vragen, draai aan de kranen en hou de badkuip schoon. 

Ontwerp | Bouw | Resultaat

Rijnland gezonde sloot object

De indeling van het object met uitleg over de vragen. 

Rijnland gezonde sloot object

De visuals voor in het object. Door de draaien komt een van deze illustraties tevoorschijn. 

Rijnland gezonde sloot object

Weet jij de juiste antwoorden op deze vragen?

Ontwerp | Bouw | Resultaat

Rijnland gezonde sloot object

Plaatsing van het interactieve bord.

Epiloog :)

We zijn op zoek gegaan naar een leuke, interactieve variant van het 'verboden eenden te voeren'-bord dat in veel parken al te vinden is. Door de verschillende staten van een sloot te visualiseren en de parkbezoekers na te laten denken over het gewenste gedrag bij een sloot hopen we dat de informatie langer bij blijft en de sloot gezond blijft.