google6fa82eb1c651bb83.html

Escape Room 'Missie naar Mars'

Science Centre Delft

Ontdek of jij klaar bent voor een missie naar Mars.

Het Science Centre Delft heeft een nieuwe attractie, een escape room. De spelers van de escape room worden op de proef gesteld en getest op verschillende vaardigheden. Zo wordt er gekeken hoe goed ze kunnen samenwerken, hun kennis over de gevaren van de ruimte, basiskennis van de elementen, hoe stressbestendig de spelers zijn en hoe gaat het team om met wisselende instructies. Al deze testen worden op een science centre waardige manier afgenomen en hebben we samen met onze partner BerkelaarMRT gezocht naar nieuwe technieken voor de escape room. 

Hangsloten zijn een no go in space

Een populair voorwerp in bijna elke escape room is een hangslot. Dit lijkt al snel geen optie te zijn bij een escape room met als thema Missie naar Mars. Voor een technisch museum als klant en BerkelaarMRT als partner in crime is dat geen probleem en hebben we allerlei nieuwe oplossingen gevonden voor een ‘ouderwets’ hangslot. Je zult verrast zijn wat je kan doen met tientallen verschillende sensoren en een groep creatieve denkers. 

Ontwerp | Bouw | Resultaat

Conceptschets - Het laserspel. 

Ontwerp | Bouw | Resultaat

De bouw van een hindernisbaan voor de marsrover.

Werking en plaatsing van het zonnepaneel. 

Het dashboardmeubel in de maak. Met verschillende schermen, knoppen en joysticks zal hij voor meerdere spellen gebruikt gaan worden.

Ontwerp | Bouw | Resultaat

De marsroverbaan van 5,5m lang die compleet met de hand gebouwd en geverfd is.

De grootste kans op slagen heb je met een goede samenwerking. 

De Artificial Intelligence, Blue, kan het team helpen wanneer nodig.

Onderzoek wat er in de marsbodem zit. 

De Marsbasis is geopend.

Epiloog :)

Voor ons was de escape room weer een compleet nieuwe en verrassende uitdaging. We hebben gezocht naar een goed balans tussen spel, techniek, vormgeving en educatie. Met de flashy escape room waar je je hersenen flink moet laten kraken is dit aardig gelukt. Ben jij ook benieuwd naar de escape room? Bezoek hem dan snel en laat het ons weten of jij klaar bent voor een Missie naar Mars!

De koek is op! Aah dat is jammer he.Maar je kan natuurlijk alles nog een keertje bekijken en heb je al onze projecten al bekeken? Ja?

Tsja dan voor nu gewoon even geduld hebben, we zetten er vast binnenkort wel weer iets nieuws op!

Peerdrops

Stationsplein 45

3013 AK Rotterdam

info@peerdrops.nl

Postadres

Stationsplein 45

3013 AK Rotterdam

Unit D1.115.2

Growing ideas

Ideetabase

Ontwerplab

Tekenstudio

Peerdrops © 2021