top of page
Amsterdam Schooltuin Banner.jpg

PROJECT

MIJN SCHOOLTUIN LOGBOEK

ONTWIKKELD VOOR

Gemeente Amsterdam

TE ZIEN IN

Amsterdam

OMSCHRIJVING:

Doel van deze opdracht was om het les boekje dat kinderen gebruikten op de schooltuinen, dat al decennia meeging te vervangen door een nieuwe variant. Een toffe uitdaging waarin illustraties én educatie hand in hand gaan.

"Verspilt u zoveel als een badderende olifant of zo weinig als een otter die een duik neemt!?"

Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard

PD_GroenVlak.jpg

OVER DE OPDRACHT

PROJECTONDERDELEN

Conceptwerk | Illustraties | Detaillering | Educatie | Opmaak

De boekjes hebben een aanzienlijke transformatie ondergaan, waarbij zowel inhoudelijk als visueel aanzienlijke verbeteringen zijn doorgevoerd. Het boekje is nu daadwerkelijk omgevormd tot een werkboek, waarin kinderen worden aangemoedigd om actief deel te nemen aan het bijhouden van hun logboek. Zo is er bijvoorbeeld een specifieke pagina ontworpen waarop kinderen hun vieze handen mogen 'stempelen', en een andere pagina is gewijd aan een heuse slakkenrace.

In 2024 hadden we oorspronkelijk gepland om een pilotproject te starten met een minimale oplage, maar de reactie van alle basisscholen was zo positief dat de eerste oplage vrijwel alle 7.000 kinderen in groep 6/7 heeft bereikt met de vernieuwde versie!

FUNFACT

Gemeente Amsterdam kwam Peerdrops op het spoor en ondanks raamcontracten met andere grafische bureaus wilden de afdeling educatie absoluut met ons werken. Enorm vereerd dat ze zo slagvaardig waren en we tezamen tot dit mooie resultaat zijn gekomen.

PD_GroenVlak.jpg

Mooi project? Meer info? Gewoon gratis koffie?

NEEM CONTACT OP

bottom of page