top of page
DPA Wayfinding_Banner.jpg

PROJECT

WAYFINDING

ONTWIKKELD VOOR

Dierenpark Amersfoort

TE ZIEN IN

Amersfoort

OMSCHRIJVING:

In het park lagen diverse knelpunten met betrekking tot de doorstroom van bezoekers. Er is een uitgebreide analyse gedaan naar bezoekersstromen en middels een pitch werden 3 partijen gevraagd een voorstel te doen. Peerdrops kwam als winnaar uit de bus en mocht helpen met het ontwerp tot en met plaatsing van alle bewegwijzering- en routing elementen.   

“Wist je dat de eerste schetsen van het klimpad een spiderman pak aan had. We snappen wel waarom die het niet is geworden, jammer wel want het was een mega vette tekening.. Peter Padder had ie dan geheten.."

De Redactie

PD_GroenVlak.jpg

OVER DE OPDRACHT

PROJECTONDERDELEN

Conceptwerk  | Illustraties | Detaillering | Realisatie | Plaatsing

Deze opdracht bestond uit vele elementen die tezamen voor een betere doorstroom van de bezoekers zou zorgen. Zowel de wegwijzers als ingangsborden van zijlussen en klimroutes behoorde tot deze opdracht.
We namen als basis elementen uit de borden van de dierverblijven in combinatie met de plattegrond en iconen van de diersoorten. Deze hadden we al eerder mogen ontwikkelen, waardoor we ervoor konden zorgdragen dat alles in een holistische stijl gerealiseerd werd.

Extra mooie vermelding: Van schets tot realisatie is alles binnen 6 maanden afgerond! Inclusief stijlboek. 

FUNFACT

Naast de bestaande ‘zebra-pad’ hebben ook de Hoofdpad, Speurpad en Klimpad het licht gezien bij deze opdracht. Door deze pad(d)en weet je direct in wat voor gebied je je bevindt. 

PD_GroenVlak.jpg

Mooi project? Meer info? Gewoon gratis koffie?

NEEM CONTACT OP

bottom of page