top of page
Banner_Nat bezoekerscentrum copy.jpg

PROJECT

DE NATUUR

CENTRALE

ONTWIKKELD VOOR

Natuurmonumenten

TE ZIEN IN

Bezoekerscentrum Oisterwijk

OMSCHRIJVING:

We hebben de al aanwezige uitkijktoren omgetoverd tot Natuurcentrale (onder) waar je de waarnemingen die je doet in de Uitkijkhut (boven) en aan de Waterkant (de aquaria) kan opzoeken.

"Voor dit project ontwikkelden we een heuse onderwaterkijker, ook wel "beschuitbus" genoemd.

Peerdrops

PD_GroenVlak.jpg

OVER DE OPDRACHT

PROJECTONDERDELEN

Conceptwerk | Gamification | Diverse interactieve objecten

Artwork | Interface | Touchscreen | Audio | Speurtocht

In het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten in Oisterwijk stond in de horeca een uitkijktoren met diverse, verouderde spellen voor kinderen. Wij hebben hier een nieuw concept voor mogen bedenken. Gek genoeg waren de vorige spellen niet gerelateerd aan de uitkijktoren in de letterlijke betekenis van het woord. Wij hebben hier direct verandering in gebracht.

De toren bestaat uit 2 verdiepingen. De bovenste verdieping hebben we ingericht als uitkijktoren waarin je op allerlei manieren waarnemingen kan doen, waardoor je zelf kan ontdekken welke soorten er in het gebied voorkomen. Daar niet iedereen zomaar alle soorten, vondsten, geluiden, etc, kan plaatsen hebben we de onderste verdieping omgetoverd tot "Natuurcentrale" waar je al wat je ontdekt kan identificeren. Je kan bellen met de centrale, identificatiepanelen raadplegen of het touchscreen gebruiken. Ook voor de waarnemingen die je bij de vennen doet (de aquariumwand op de gang die we aan het concept toegevoegd hebben) met o.a. de onderwaterkijkers en schepnetkastjes, kan je terecht in de "Natuurcentrale".

 

Speurtochten geven, wanneer gewenst, kinderen wat meer sturing op hun expeditie.

FUNFACT

Tijdens de conceptpresentatie kreeg de klant de slappe lach van de tekstjes in onze presentatie, waardoor we de vergadering 5 minuten hebben moeten schorsen! 😂

PD_GroenVlak.jpg

Mooi project? Meer info? Gewoon gratis koffie?

NEEM CONTACT OP

bottom of page