top of page
Banners_Routewerk.jpg

DIENSTEN ONDER DE LOEP

DOE

ROUTES

Doe-routes zijn een heel goede manier om een stukje educatie op kinderen over te brengen. Dit zit hem vooral in het actieve karakter gekoppeld aan de relatief kleine hapjes informatie. 

Wij ontwikkelen dan ook graag doe-routes. Dit doen we vaak simpelweg met paaltjes en leuke paneeltjes, maar we voegen ook graag extra spel-elementen en/of een digitale koppeling toe.

Project op de foto:

De Fietsallée

Voor: Toerisme de Baronie

PD_GrijsVlak.jpg

ZO DOEN WIJ DAT

Peertje_Wit.png
Peertje_Wit.png
Peertje_Wit.png

LESS = MORE

In een wereld waar men vaak maar een knop verwijderd is van vermaak en kinderen steeds vaker binnen zitten, is het belangrijk om ook buiten vermaak aan te kunnen bieden. Peerdrops' doe-routes bewijzen dat dit niet altijd groots of duur hoeft te zijn om kinderen plezier te laten maken en iets bij te brengen.

AL DOENDE LEREN

Ondanks dat onze doe-routes vaak zo eenvoudig zijn als een paneeltje op een paaltje, passen we ook hier gewoon onze Peerdropsfactor toe. Met een combinatie van verrassing, humor, enthousiasme en oog voor ontwerp bedenken we routes waar kinderen op actieve wijze en met veel plezier, echt iets van opsteken.

WE WANT MORE!

De basis van een doe-route is doorgaans een x-aantal paaltjes met paneeltjes waar vragen en opdrachten op te vinden zijn. We kunnen echter uiteraard meer leveren. Veel gevraagde

"add-ons" zijn zaken als startlocaties met informatieborden, fotomomenten, extra objecten langs de route en betaalde routevarianten met gevulde rugtasjes, routeboekjes, buttons, stickers, etc.

VOORBEELDEN

Routewerk_Bosdierenpad.png

BOSDIERENPAD
Staatsbosbeheer

Het Bosdierenpad is een doe-route die start bij informatiecentrum 't Leesten. Langs de route staan paaltjes met vragen en opdrachten over de dieren die ter plaatse leven. Voor een klein bedrag kan er binnen een rugzakje met dierenmasker, doeboekje en lekkers opgehaald worden voor nog meer  info en plezier.

Bekijk hier het hele project!

Routewerk_Waarommetje.png

HET WAAROMMETJE
Zuid-Hollands Landschap

"Waarom" is voor kinderen een veelvuldig gebruikte vraag waarmee ze hun natuur- lijke nieuwsgierigheid bevredigen. Voor het Zuid-Hollands landschap hebben we deze vraag centraal gezet in doe-route "Het Waarommetje". Via paaltjes en spelpanelen leggen dieren de kinderen uit waarom het zo belangrijk is om goed voor de natuur te zorgen.

Dit project komt binnenkort online!

Routewerk_Duincampus.png

DE DUINCAMPUS
Dunea

Op de Duincampus geven Professor  Ree, Kikker en Konijn kinderen les over water, flora & fauna en geschiedenis. Aan de hand van diverse panelen en objecten en gewapend met "les"boekje, wordt er door de kinderen door het duin gejaagd op een fel begeerd Duindiploma, dat met medaillesticker en foto-object gevierd kan worden.

Bekijk hier het hele project!

PD_BlauwVlak.jpg

WE ONTWIKKELDEN DOEROUTES
VOOR ONDER ANDERE:

• Staatsbosbeheer • Nationaal Park Nieuw Land • Code Groen Educatie • 

Stichting Stad & Natuur Almere • Zuid-Hollands Landschap

• Toerisme de Baronie • Dunea • Avifauna •

NEEM CONTACT OP VOOR MEER ACTIEVE ;)INFORMATIE 

Samen kunnen we educatie weer een stukje actiever maken, want

uw opdracht + onze skills = leuke, leerzame routes zonder kabouters! 🤓

bottom of page