top of page
Banner_2.jpg

PROJECT

WATERTUIN

ONTWIKKELD VOOR

Het Flevo-landschap

TE ZIEN IN

Lelystad

OMSCHRIJVING:

De watertuin rondom bezoekerscentrum Natuurpark Lelystad is een unieke locatie waar je kunt genieten van natuurlijke rust. (En met een beetje geluk een zeearend kunt spotten). Peerdrops verzorgde hier de sloot-dieren-educatie. 

"Peerdrops leverde voor de make-over van de watertuin de Allrounder en de Zoetwaterflipper. Dat was het resultaat van een mooie samenwerking waarbij Peerdrops creatief meedacht en prachtig, natuurgetrouw tekenwerk verwerkte in de objecten."

Norbert Kwint | coördinator Natuur- en landschapsbeleving)

PD_GroenVlak.jpg

OVER DE OPDRACHT

PROJECTONDERDELEN

Conceptwerk | Educatieve objecten | Signing | Illustraties | Realisatie & Plaatsing

Het eerste resultaat in samenwerking met het Flevo-landschap. Begin dit jaar startten Peerdrops en het Flevo-landschap een samenwerking in een drietal projecten en de watertuin werd hierbij als eerste gerealiseerd: Het resultaat is een nieuwe tekenstijl, die meteen de aandacht trekt en verwerkt is in interessante natuureducatie. 
Middels onze ‘zoetwaterflipper’ zie je de diverse stadia van de wonderlijke diertjes (zoals de salamander, libelle en de grote spinnende watertor!)

Ook onze allrounder mag niet ontbreken, en vertelt meer over de diverse diersoorten die je kunt vinden. Na een eerste -schepnet-sessie- zagen we meteen dat er een hele hoop ook écht makkelijk te vangen zijn! 

Maar ook de educatie rondom het insectenhotel is niet vergeten. Middels mooie illustraties en interessante vragen leer jij meer over onder andere oorwurmen en wilde bijen!

Ofwel: Natuureducatie verpakt in interactieve objecten. 

FUN FACT

Heb jij wel eens de larve van een spinnende watertor gezien? Wat een ontzettende grote

knoeperd is dat!

PD_GroenVlak.jpg

Mooi project? Meer info? Gewoon gratis koffie?

NEEM CONTACT OP

bottom of page